Pula: Troje maloljetnika pretuklo i opljačkalo mladića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica maloljetnih hrvatskih državljana počinila kazneno djelo razbojništvo te da je jedan od njih, zajedno s jednom maloljetnom hrvatskom državljankom, počinio kazneno djelo prijetnje.

Naime, 3. listopada oko 14 sati, u prostorijama na Boškovićevom usponu u Pulu, maloljetnik i maloljetnica su presreli oštećenog maloljetnog hrvatskog državljanina te mu je djevojka zaprijetila da za nju mora ukrasti određene predmete ili će ga ozlijediti. Oštećeni je pokušao otići, no tada ga je udario maloljetnik koji je bio s djevojkom, dok ga je drugi maloljetnik odvukao u drugu prostoriju, gdje ga je prvi maloljetnik nastavio udarati, a u jednom trenutku mu je i zaprijetio nožem. Daljnji sukob spriječila je jedna djevojka koja je naišla, nakon čega su napadači oduzeli oštećenom mobitel i udaljili se.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 4. listopada u jutarnjim satima, dvojica osumnjičenih maloljetnika privedeni su u pritvorsku jedinicu, dok se protiv maloljetnice podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter