Pula: Susjede vikom otjerale lopove iz dućana

Lopovi su razbili staklena vrata trgovine (C. B. GALIĆ)
Lopovi su razbili staklena vrata trgovine (C. B. GALIĆ)

U četvrtak ujutro, nekoliko minuta iza 5 sati, u Ravenskoj ulici u Puli dogodila se provala u prodavaonici elektroničke i kompjutorske opreme Net com. Lopov je u dućan ušao kroz vrata na kojima je prethodno kamenjem razbio staklo. Materijalna šteta se utvrđuje.

Provala kao provala, pomislili bi. Ništa neobično, s obzirom da su takva nedjela gotovo svakodnevica u našem gradu. Međutim, ovoga su puta lopovi morali bježati ranije jer su ih susjedi otjerali vičući upomoć. Građani, odnosno susjedi iznad i nasuprot dućana reagirali su onako kako treba.

Sve se počelo dešavati u 5 sati rano ujutro kada je u Kolodvorsku ulicu ušao kamion – čistač ulice pulske Herculanee i pometači koji sa sobom imaju ručne ventilatore za ispuhavanje lišća ispod automobila. Pometači i kamioncin stvaraju popriličnu buku svojim četkama i strojevima. Tu je buku očigledno iskoristio lopov jer su se netom nakon prolaska čistača, čula tri udarca i lom stakala. To je uznemirilo, odnosno probudilo susjede koji su promptno reagirali. Nakon što su se stakla počela razbijati, čuo se najprije jedan, a potom nekoliko ženskih glasova koji su pozivali upomoć. "Upomoć, provala, provala..." - vikala je susjeda, a potom i druga. Čuvši susjede kako dozivaju upomoć, lopov, ili više njih - ne znamo - je doslovce izletio iz dućana noseći sa sobom "plijen". Susjedi kažu da iz dućana nedostaju 10 laptopa i prazno kućište stolnog računala. To je barem ono što smo uspjeli doznati od očevidaca koji tvrde da lopov nije uzeo ništa drugo osim toga. No, za pravo stanje valja pričekati izvještaj policije koja će zajedno s vlasnikom utvrditi što je sve ukradeno. (Napisao i snimio C. B. GALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter