Pula: Provalio u automobil i ukrao fotoaparat


Nepoznati počinitelj je u četvrtak na Premanturskoj cesti u popodnevnim satima razbio staklo na automobilu Škoda Fabia, austrijskih oznaka i iz njega ukrao fotoaparat, naočale te raznu kozmetiku i druge predmete. Vlasnica, 21-godišnja austrijska državljanka oštećena je za više tisuća kuna. U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, policija upozorava građane da poduzmu mjere predostrožnosti kojima će smanjiti vjerojatnost da postanu žrtvom kaznenog djela.

Valja naglasiti da se provale i krađe iz osobnih vozila najčešće događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima.

Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu se predmeti koje lopov prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter