Pula: Priveden lopovski dvojac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da su počinili 10 kaznenih djela teške krađe kojima su vlasnici oštećeni za 30.000 kuna, od studenog do veljače na području Pule, pulska policija je kriminalistički istražila 20-godišnjaka i 27-godišnjaka iz Pule. Naime, od 10 kaznenih djela tri teške krađe su u pokušaju. Obojica su po dovršetku kriminalističkog istraživanja u večernjim satima u utorak privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Policija ih sumnjiči da su prošle godine, 8. studenoga, u Ulici Uspon sv. Franje Asiškog provalili u automobil BMW, pulske registarske oznake odakle su ukrali novčanik s novcem i osobnim ispravama, čime su oštetili 50-godišnjakinju za više tisuća kuna. Također da su 12. prosinca provalili u ugostiteljski objekt u Ulici Valkane te ukrali novac i dvije boce alkoholnog pića, čime su oštetili pravnu osobu iz Pule za nekoliko tisuća kuna. Ove godine su u Dobrilinoj ulici 3. siječnja provalili u automobil Fiat, pulskih oznaka iz kojeg su ukrali motornu pilu, čime su oštetili 60-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna.

U Ulici Valkane su ponovno 20. siječnja pokušali provalili u ugostiteljski objekt, u vlasništvu pravne osobe s područja Ližnjana, iz kojeg nisu ništa ukrali, a idućeg dana su u Dalmatinovoj ulici provalili u trgovinu u vlasništvu pravne osobe iz Zagreba, iz koje također nisu ništa ukrali. U dva navrata su 8. veljače u Ulici Trg prvoga svibnja provalili u šator te ukrali raznu tehničku robu, čime su oštetili pravnu osobu iz Županje te 46-godišnjakinju i 49-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna. Zadnje teške krađe počinili su u noći sa ponedjeljka na utorak u Banovčevoj ulici u Puli gdje su provalili u ugostiteljski objekt odakle su ukrali novac, čime su oštetili pravnu osobu iz Pule za nekoliko tisuća kuna. Istu noć su u Ulici Lungomare u Puli provalili u ugostiteljski objekt i ukrali televizor, cigarete te razna alkoholna i bezalkoholna pića, čime su oštetili pravnu osobu s područja Ližnjana za nekoliko tisuća kuna. Potom su u Ulici Sisplac pokušali provaliti u kozmetički salon u vlasništvu 44-godišnjakinje, ali iz njega nisu ništa ukrali. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter