Pula: Pijani otac do krvi izmlatio djevojčicu

Ulaz u Intersport, ilustracija
Ulaz u Intersport, ilustracija

Zaposlenik pulskog Intersporta, 32-godišnji Miho Stokić iz Valbandona, u šoku nam je ispričao tragičan prizor kojem je svjedočio jučer oko 21.30 sati, a koji se dogodio ispred ulaza u trgovinu sportskom odjećom i opremom Intersport u sklopu pulskog Mercatora.

Tamo je vidno alkoholizirani muškarac premlatio svoju kćerkicu koja, prema Mihinoj procjeni, nema više od dvije godine.

Miho je tada bio u smjeni i odmah je zamijetio dvoje pijanih supružnika koji su ušetali u Intersport.

- Došli su muž, žena i dvoje djece. Curica ima oko dvije, a dečko četiri ili pet godina. Otac je ušao s pivom u ruci, a mama je doslovce teturala od pijanstva, a nakon pet minuta provedenih u trgovini otac je pred svim zaposlenicima izubijao kći toliko da je krvi bilo posvuda, po licu djevojčice i na podu, pa sam u prvi mah mislio da joj je polomio zube. Nakon što ju je isprebijao bacio ju je u kolica i ostavio na ulazu Intersporta i otišao nazad u dućan kod svoje supruge. Tada je njegov sin dotrčao do sestre, skupa s mojim radnim kolegicama, a moja kolegica je brisala krv s te jadne curice dok su roditelji dalje kupovali, ispričao nam je Miho koji je odmah pozvao zaštitarsku službu koja djeluje u Mercatoru želeći da izbace tog čovjeka i da zovu policiju.

- Zaštitari su došli u roku od dvije minute, a cijelo sam se vrijeme tresao od šoka. Zaštitari su odveli oca i njegovu suprugu, a vratili su se nakon možda desetak minuta i kazali mrtvi-hladni da je djevojčica pala! Nismo mogli vjerovati što čujemo. Iako smo im rekli da ju je otac izubijao i da ćemo ostati čekati policiju i svjedočiti o ovom stravičnom događaju, oni nisu reagirali i otišli su natrag u svoje prostorije. Očekivali smo da će uskoro stići policija i da ćemo dati izjave, jer ovo je bilo prestrašno. Od šoka nismo mogli više normalno funkcionirati, kaže Miho.

- Oni su tog čovjeka pustili jer im je rekao da ide na autobus, a policiju uopće nisu zvali! Užas, nisam mogao vjerovati. Veli da je siguran da se nasilje nastavilo nakon što je par otišao, a kako kaže, bili su Poljaci ili Slovaci u tridesetim godinama. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

ČITAJTE VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter