Pula: Osumnjičen za pet krađa bicikala

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je počinio pet kaznenih djela krađe.

Mladića se sumnjiči da je u razdoblju od 11. kolovoza prošle godine do 12. veljače ove godine, u centru Pule otuđio ukupno osam bicikala. Prvu krađu počinio je 11. kolovoza, kada je na parkiralištu nasuprot Arene otuđio dva bicikla, koje je 46-godišnji državljanin Nizozemske iznajmio u kampu u Valbandonu, čime je pričinio štetu od nekoliko tisuća kuna. Potom je 6. rujna u Flavijevskoj ulici otuđio dva bicikla, u vlasništvu 44-godišnjeg državljanina  Njemačke, čime ga je oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Tri dana kasnije, 22-godišnjak je ponovno otuđio dva bicikla, i to na gradskoj tržnici, čime je 64-godišnjeg državljanina Švicarske oštetio za više desetaka tisuća kuna.

Mladić je s krađama bicikla nastavio i ove godine pa je tako 28. siječnja otuđio jedan bicikl u Istarskoj ulici, oštetivši dijete za nekoliko tisuća kuna, a potom je 12. veljače jedan bicikl otuđio iz zgrade u Ciscuttijevoj ulici, oštetivši time 45-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna.

Zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, protiv 22-godišnjaka se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter