Pula: Okrivljenik pokušao skočiti kroz prozor sudnice

Općinski sud u Puli (N. LAZAREVIĆ)
Općinski sud u Puli (N. LAZAREVIĆ)

Lakše ozljede glave odnosno posjekotine zadobio je u srijedu ujutro 31-godišnji okrivljenik M. K. iz Medulina, koji je potraj suđenja pokušao pobjeći skokom kroz prozor sudnice Općinskog suda u Puli.

Doznajemo da se 31-godišnjaku sudilo zajedno s bivšom djevojkom zbog krađe. Nakon što je državni odvjetnik iznio svoj prijedlog kazne za mladića, mladić je najednom skočio na stol državnog odvjetnika u namjeri da se domogne prozora te kroz prozor pobjegne na slobodu. U naumu su ga spriječila dva pravosudna policajca koja su mu uspjela staviti lisice na ruke a nakon što su ga vezali lisicama, mladić je udario glavom u staklo.

U sprječavanju bijega sudjelovao je i sam državni odvjetnik, kojemu su tijekom incidenta razbijene naočale.

Kako je mladić glavom udario u staklo prozora, tako je s gornjeg dijela prozora na glavu mu palo drugo staklo te je 31-godišnji optuženik zadobio posjekotine od stakla po glavi.

Inače, mladić se već neko vrijeme nalazi iza rešetaka, jer je već ranije osuđivan.

Sutkinja općinskog suda pred kojom se sve to odvijalo, premda u šoku, promptno je reagirala i pozvala hitnu pomoć i policiju, te je obavijestila o incidentu predsjednicu općinskog suda u Puli.

Iz Policijske uprave Istarske doznajemo da se još uvijek utvrđuju okolnosti događaja, nakon čega će biti poznata kvalifikacija djela za koje će se teretiti 31-godišnji mladić. Nakon incidenta i nakon što mu je pružena medicinska pomoć, mladić je vraćen u zatvor. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter