Pula:Četverogodišnjakinja pala preko balkonske ograde

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Istarska policija utvrđuje okolnosti pada 4-godišnje djevojčice u Sponzinoj ulici u Puli. Djevojčica je prema informacijama iz policije prevezena u pulsku Opću bolnicu gdje su liječnici utvrdili da se radi o lakšim ozljedama. Nesreća se dogodila u petak u 5.20 sati, a policija je očevidom utvrdila da je djevojčica pala s visine od oko četiri metra na pločnik.

Na mjestu događaja u Sponzinoj ulici nismo zatekli nikog od obitelji, već samo tragove krvi na mjestu gdje je djevojčica pala na pločnik ispred kuće. Naime, pala je s balkona koji je obrađen betonskim stupićima, a nejasno je kako se u 5 sati ujutro uopće popela na rub ograde.

Neslužbeno doznajemo da su djevojčicu ostavili samu u kući zato jer je suprugu muž vozio na autobus za Zagreb. Dok se vratio djevojčica se očito probudila sama i prestrašila te otišla na balkon s kojeg je na neki način pala. No, djevojčica je nakon pada sama otišla niz Sponzinu ulicu te ju je stotinjak metara dalje pronašla susjeda koja se radi posla rano probudila. U tom se trenutku sa kolodvora vratio i otac te je pozvala Hitna medicinska služba, izviješten je 112 i djevojčica je zbrinuta u pulsku bolnicu.

Od susjeda smo tijekom jutra doznali vrlo malo podataka o obitelji budući da je par s djetetom na toj adresi tek nekoliko mjeseci. Za djevojčicu su nam kazali da je prekrasno dijete te su zabrinuti za njezino zdravlje. Kuća je navodno u vlasništvu jedne obitelji koja radi u Švicarskoj, a oni su taj dio kuće uzeli u najam.

- Ujutro smo čuli viku i svi smo se probudili. Nismo odmah shvatili što se dogodilo, no ubrzo je bilo jasno da je naša prekrasna mala plava djevojčica iz susjedstva pala preko balkona. Nije nam jasno kako se to uopće dogodilo kada je balkon ograđen. Susjede viđamo, ali rijetko i još se s njima nismo upoznali jer su na toj adresi kratko vrijeme, tek par mjeseci. Nadamo se da se dijete nije teško ozlijedilo te da će se brzo vratiti kući, živo i zdravo, kazao nam je susjed.

Napomenuo nam je da bi nesreća sigurno bila manjih razmjera da prije mjesec dana nisu popločali dio ispred kuće, odnosno upravo onaj komad na koji je djevojčica pala. Na tom je mjestu prije bila zelena površina. No, policija će utvrditi što se dogodilo i kako je djevojčica uopće pala. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter