Pula: Brat i sestra pobjegli od udomitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba objavljena je potraga za 15-godišnjim Andrejom Škrjancem i njegovom polusestrom Tarom Allisom Monjik koja još nema punih šest godina, ali i za Andrejevom sestrom, 17-godišnjom Paulom Škrjanec, sa šireg pulskog područja.

Andrej i Tara proteklog su petka, neslužbeno doznajemo, bili smješteni u udomiteljsku obitelj u jednom istarskom selu, ali su već sutradan pobjegli. Na sreću, u subotu su oboje nađeni živi i zdravi te su vraćeni udomiteljima. Međutim, Andrej i Tara već su u nedjelju ponovno pobjegli i zasad im nema traga. Njihova starija sestra Paula nestala je iz Doma za djecu u Rijeci još 17. srpnja, pa se njezin nestanak vodi na području Policijske uprave primorsko- goranske. Paula će 24. srpnja imati 18 godina.

Policija ne raspolaže fotografijama nestalih, ali je u Nacionalnoj evidenciji naveden njihov opis. Djevojčica Tara Alissa Monjik visoka je 120 cm, ima smeđu kosu i smeđe oči. Kada je posljednji put viđena s polubratom, bila je odjevena u narančastu majicu i kratke hlačice, a na nogama je imala japanke. Andrej Škrjanec visok je 160 cm, ima svijetloplavu kosu i plave oči, slabije je tjelesne građe. U vrijeme nestanka bio je odjeven u crnu majicu kratkih rukava i šarene, kratke hlače. Paula Škrjanec visoka je 170 cm i ima smeđu kosu, a policija ne raspolaže informacijama o tomu kako je bila odjevena u vrijeme kada se udaljila iz Doma u Rijeci.

Policija moli sve građane koji uoče nestalu djecu da o tome izvijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192. Informacije se mogu dostaviti i putem e-mail adrese [email protected]. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter