Pula: Biker izudarao po glavi mlađeg muškarca

Radi se o pojedincu i njegovim osobnim problemima, poručuju iz Twin Horna (Ilustracija, D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Radi se o pojedincu i njegovim osobnim problemima, poručuju iz Twin Horna (Ilustracija, D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Nesvakidašnja svađa, tučnjava i divljanje usred bijela dana iznenadili su proteklog petka u vrijeme trajanja Croatia Bike Weeka brojne kupce u pulskom trgovačkom centru Kauflanda. Jedan je biker naime napao mlađeg muškarca, a eskalaciju sukoba spriječili su zaštitari tvrtke, saznajemo od jedne naše čitateljice. 

- Dok sam se spuštala pokretnim stepenicama ispred mene se nalazila osoba od 30-ak godina. U jednom trenutku je dotrčao stariji čovjek, od oko 60 godina, u kožnoj jakni bez rukava s oznakama pulskog motokluba Twin Horn, noseći metalni crni predmet te je osobu ispred mene izudarao po glavi da je na sve strane prštala krv. Čovjeka je skoro ubio među svim onim turistima koji su bili šokirani isto kao i ja. Srećom, zaštitari su zaustavili krvoproliće vrlo profesionalno te je ubrzo došla policija i Hitna, veli ona.

Iz PU istarske dobili smo potvrdu da je protiv 60-godišnjaka iz Pule podnijet optužni prijedlog nadležnom  prekršajnom sudu. Sve se dogodilo oko 13 sati u Ulici  Jurja Žakna u Puli, kada je 60-godišnjak unutar trgovačkog centra zbog ranijih nesuglasica svjetiljkom udario u glavu 36-godišnjaka s područja Marčane.

U događaju su oba sudionika lakše  ozlijeđena, priopćili su iz PU istarske.

Čitateljica, koja je o ovom nemilom događaju putem društvene mreže izvijestila i gradonačelnika Borisa Miletića, apelira i na upravu kluba Twin Horn da svoje članove ipak malo provjeri prije nego im da člansku iskaznicu.

"Bikere zamišljam kao opasne dečke koji su spremni pomoći staricama u prelasku ceste, a ne kao bandu huligana kojih bi se trebalo bojati", veli čitateljica.

Hoće li i kako sankcionirati člana svog kluba upitali smo i predsjednika Twin Horna Edija Ljubića, koji je odmah osudio nasilje kao sredstvo rješavanja sukoba.

- Twin Horn nema nikakve veze s događajem i potpuno se ograđujemo od njega. Istina je da je u sukobu sudjelovao naš član, kojeg smo odmah suspendirali iz kluba do daljnjega. Konačnu odluku o eventualnom ukidanju članstva donijet ćemo nakon što bude utvrđeno što se i zašto dogodilo. Radi se o pojedincu i njegovim osobnim problemima koje je rješavao na neprimjeren, ružan način, na što mi kao klub ne možemo utjecati, ali ga zato možemo sankcionirati, rekao je Ljubić.

Dodao je i da se obilježja vrlo slična onima Twin Horna mogu kupiti u slobodnoj prodaji pa ljudi često misle da su u nekom sukobu sudjelovali članovi kluba. "Nije tako", veli Ljubić, "mi nismo nasilni". (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter