Pucnjava u Dubravi - obračun frakcija BBB-a?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se u zagrebačkoj policiji u subotu nisu mogle doznati pojedinosti o ranjavanju dvojice muškaraca u zagrebačkoj Dubravi ono se u nekim medijima dovodi u vezu sa sukobom dviju suprotstavljenih frakcija navijača nogometnog kluba Dinamo.

Policija još utvrđuje okolnosti pucnjave koja se dogodila u subotu u 1,30 sati na raskrižju ulica VII. Retkovec i Roberta Močiljanina i traga za nepoznatim napadačem kojeg sumnjiči za pokušaj ubojstva 37-godišnjaka i 22-godišnjaka, te će više informacija dati na redovitoj konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Mediji navode da su dvojica ranjenih mladića navodno pripadnici frakcije suprotstavljene izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću. Prema neslužbenim informacijama koje navode, ranjeni mladići s još nekoliko prijatelja bili su u kombiju u trenutku kada je dotrčao nepoznati muškarac s pištoljem u ruci te počeo pucati prema njima.

Na pucnjavu u Dubravi priopćenjem je reagirala i navijačka skupina Bad Blue Boys koja tvrdi da je riječ o "sačekuši u kojoj je trebao biti ubijen jedan od najistaknutijih ljudi" njihove skupine te o "smišljenoj 'akciji' plaćenika direktno povezanih sa Zdravkom Mamićem".

Na to je priopćenjem reagirao i GNK Dinamo odbacivši kao "neistinite, šokantne i potpuno neosnovane optužbe na račun kluba i izvršnog predsjednika Zdravka Mamića", negirajući "bilo kakvu upletenost u obračun u Dubravi". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter