Psi bez nadzora napali srnu i mješanca


Unatoč stalnim apelima kojima policija nastoji vlasnike životinja upozoriti da su po zakonu odgovorni za njih u ponedjeljak su na području Štinjana, odnosno u kampu Brioni te na području Novigrada psi bez nadzora ponovno napali životinje.

U kampu Brioni odlutali psi - doga i pit bull - su oko 8 sati naišli na srnu koju su toliko izgrizli da je nešto kasnije preminula u pulskoj veterinarskoj stanici. Policija utvrđuje tko je vlasnik pasa koji će biti prijavljen zbog držanja životinja bez nadzora.

Kasnije poslijepodne, oko 17.30 sati u mjestu Bužinija kod Novigrada, njemački ovčar u vlasništvu 55-godišnjeg mještanina izašao je iz otvorenog dvorišta i u susjednom dvorištu ugrizao psa mješanca u vlasništvu 45-godišnjaka iz Bužinije. Ugriz nije bio opasan za mješanca, no vlasniku njemačkog ovčara izdan je prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Iz Policijske uprave istarske upozoravaju građane da moraju držati životinje pod nadzorom, u adekvatnom prostoru, te im osigurati normalno kretanje. Svoje pse vlasnici bi u šetnje trebali odvoditi na povodcu i s brnjicama da ne bi ugrozili tuđe životinje, ljude i posebice djecu. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter