Pritvoren serijski kradljivac "fiata uno"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog krađe devet 'fiata uno', koji su među najjeftinijima na tržištu rabljenih automobila, u pritvoru je završio 26-godišnjak iz Draganića kod Siska, izvijestila je policija. 
Kradljivca specijaliziranog za ovaj maleni gradski automobil otkrila je sisačka policija, nakon serije krađa na području Rijeke, Zagreba i Siska. U trag su mu ušli nakon krađe posljednjeg "unića" u noći s 14. na 15. travnja u Ulici Ferde Hefelea kada je 26-godišnjak provalio u automobil i odvezao se u Zagreb, gdje je vozilo pronađeno i vraćeno vlasniku.
 
Nakon uhićenja policija je 26-godišnjaka osumnjičila i da je 12. i 13. veljače te 14. i 15. travnja na području Zagreba također ukrao tri fiata uno, a 13. i 14. travnja na području Rijeke još pet takvih automobila. Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari 26-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, izvijestilo je Ravnateljstvo policije na svojoj internetskoj stranici. 
 
"Fiat uno" jedan je od najprodavanijih automobila u povijesti, jer se osim u Italiji, gdje je lansiran 1983., sklapao se u raznim dijelovima svijeta. Njegove modernizirane inačice još uvijek se proizvode u Južnoj Americi.  (Hina)
 

Podijeli: Facebook Twiter