Prije ulaza u Pomer gorjeli trava i nisko raslinje

(D. Štifanić)
(D. Štifanić)

Kod kuće uz desnu stranu ceste u Ulici Pomer 355, gledano prema Pomeru, jučer je oko 13.30 sati izbio požar kojeg su pulski vatrogasci, na sreću, već u 14 sati lokalizirali i spriječili da kuću i omanji vrt iza kuće zahvati vatra. Izgorjeli su tako samo trava i nisko raslinje, a u jednom trenutku vjetar je vatru prebacio preko ceste pa je i ondje gorjela trava. Dok su vatrogasci još vodom polijevali opožarenu površinu iza kuće, pokraj vrta smo zatekli pomalo još uvijek uplašenu Ivanku Gojsilović koja živi u kući kraj koje je buknuo požar te nekoliko njezinih susjeda među kojima se nakratko našla i ona što ju je upozorila na požar.

- Pripremala sam ručak i čula neko pucketanje, krckanje… Ali sam pomislila da je pala kiša ili da negdje curi voda. Pogledala sam s prednje strane kuće… Tamo je sve bilo u redu. A onda je dotrčala susjeda Beti i rekla da je požar iza kuće. Mislim da je ona prva vidjela vatru i da je nazvala vatrogasce. Izišla sam i vidjela vatru sa stražnje strane, brzo se širila pa sam požurila pustiti psa koji je bio zatvoren u garaži, da slučajno ne strada ako se vatra proširi, ispričala nam je Ivanka.

- Nije se ona tako uplašila, ne… Dobro je reagirala, hvalio je zapovjednik smjene pulskih vatrogasaca gospođu Ivanku koja je, s torbicom na ramenu, promatrala kako dobrovoljci iz DVD-a Medulin dogašuju požar koji je zaustavljen desetak metara od malenog vrta s tridesetak sadnica pomidora. Prema riječima zapovjednika smjene pulskih vatrogasaca izgorio je hektar trave i niskog raslinja. Do 14 sati jedanaest vatrogasaca JVP Pula s četiri vozila su lokalizirali požar, a onda su se u gašenje uključili i dobrovoljci iz DVD Medulin, njih petorica s tri vozila. Uzrok požara zasad nije poznat, materijalne štete nema, a što je najvažnije nema ni ozlijeđenih osoba.

M. KOŠTA

 - GO03275592.jpg

Požar su vatrogasci zaustavili na desetak metara od vrta s pomidorima

D. ŠTIFANIĆ 

 

 

 

 - GO03275590.jpg

Ivanku Gojsilović koja živi u kući kraj koje je izbio požar na vatru je upozorila susjeda

D. ŠTIFANIĆ

 

 

Okvir

 

U jutarnjim satima dva poziva u intervenciju

Osim za Pomer vatrogasci su jučer ujutro zaprimili dva poziva na intervenciju u Puli. Prvi poziv stigao je u 8.37 sati zbog dima što je izlazio iz stana u Jeretovoj ulici, ali su se stanari ubrzo sami javili vatrogascima i kazali da njihova pomoć nije potrebna. Naime, nakratko su izašli iz stana, a na upaljenom štednjaku ostavili lonac s ručkom… U 8.40 sati vatrogasci su pozvani u Ulicu Velog Jože gdje su otvorili stan da bi liječnici mogli pružiti pomoć ozlijeđenoj starijoj osobi.  

 

 

 

 

 

Oko 13.30 sati na području Kamika kod Pomera buknuo je požar u kojemu je do 14 sati, kada je lokaliziran, izgorjela površina od oko jednog hektara trave i niskog raslinja. Iz pulske Javne Vatrogasne Postrojbe doznajemo da su požar gasila devetorica profesionalnih vatrogasaca te četiri sezonca sa četiri vozila te su ga u samo pola sata uspjeli lokalizirati. U požaru nitko nije ozlijeđen, a nije nastala ni materijalna šteta. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter