Prijavljeni zbog sedam teških krađa

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Policijski službenici rovinjske, pulske i pazinske policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom te je utvrđena sumnja da je počinio sedam kaznenih djela teška krađa, od kojih je neka od kaznena djela počinio zajedno s 27-godišnjakom, 37-godišnjakom, 22-godišnjakom i 18-godišnjakom.

U razdoblju od 3. listopada do 23. siječnja, 30-godišnjak je zajedno s 27-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine provalio u kuću u naselju Španidiga u Rovinju te otuđio dva televizora i ruter za internet, čime je oštetio pravnu osobu iz Rovinja za više tisuća kuna. Potom je u Orbanićima kraj Žminja, zajedno s 22-godišnjakom i 37-godišnjakom, provalio u vikendicu i otuđio razni alat i više kilograma krumpira, čime je oštetio 61-godišnjaka i 46-godišnjaka za više tisuća kuna. Na području Pule je osumnjičeni 9. siječnja, zajedno s 27-godišnjakom, na Fažanskoj  cesti, provalio u samostojeći bankomat, iz kojeg nije ništa otuđio, ali je  pravnoj osobi iz Zagreba počinjena materijalna šteta. U noći s 17. na 18. siječnja, 30-godišnjak je zajedno s 22-godišnjakom i 18-godišnjakom provalio  u kuću u Trgovačkoj ulici u Vodnjanu, iz koje su otuđili razni nakit, čime su oštetili 65-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna.

Na području Pazina, osumnjičeni je 14. siječnja i 23. siječnja, u Jakačićima kraj Pazina, zajedno s 22-godišnjakom, 27-godišnjakom i 37-godišnjakom provalio u ugostiteljski objekt i otuđio nekoliko plinskih boca, cigarete i alkoholna i bezalkoholna pića, čime je oštećena pravna osoba s područja Gračišća za više tisuća kuna. U Batlugu je zajedno s  23-godišnjakom i 27-godišnjakom provalio u kuću te otuđio nekoliko bankovnih kartica, cigarete i novac, čime je oštećena 65-godišnjakinja za nekoliko tisuća kuna. Osumnjičeni su privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske u razdoblju od 25. do 28. siječnja. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter