Prijavljen Puljanin koji je s 3. kata bacao namještaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kaznena prijava za dovođenje u opasnost života ljudi i imovine protiv 52-godišnjeg Puljanina i njegovo smještanje u pulsku bolnicu epilog su bacanja dijelova namještaja, staklenih, drvenih i metalnih predmeta, odjeće obuće i papira iz stana na trećem katu zgrade na pješački prolaz u Divkovićevoj ulici.

Naime, pred očima zgroženih susjeda i prolaznika 52-godišnjak je u utorak oko 8 sati izbacivao iz svog stana predmete koji su prolaznike mogli koštati glave pa je netko pozvao policiju na intervenciju. Pulska je policija nad 52-godišnjakom povela kriminalističko istraživanje te će nadležnom odvjetništvu biti prijavljen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Neslužbeno se doznaje da je 52-godišnjak bio u prilično lošem psihičkom stanju te ga je policija nakon dovršenog istraživanja otpratila u bolnicu. No ovo nije bio jedini incident 52-godišnjaka. Samo osam dana ranije, odnosno 6. listopada na istoj su adresi zbog požara morali intervenirati pulski vatrogasci. Toga dana oko 7.50 sati gorjela je terasa njegovog stana, a nakon gašenja vatre policija je utvrdila da je izgorio drveni ormarić te da je materijalna šteta nekoliko tisuća kuna. Utvrđeno je i da je požar buknuo uslijed "otvorenog plamena nepoznatog porijekla" pa, premda se okolnosti izbijanja požara još utvrđuju, nije isključeno da ga je izazvao upravo 52-godišnjak. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter