Prijava majci: U 10 dana stradala joj 2 sinčića

Raskrižje na kojem je stradalo dijete
Raskrižje na kojem je stradalo dijete

Šestogodišnji dječak iz naselja Jadreški s teškim je ozljedama zadobivenim u prometnoj nesreći u nedjelju poslijepodne zadržan na liječenju na Odjelu anestezije i reanimacije pulske Opće bolnice, izvijestila je istarska policija.

Dječak je stradao oko 17 sati kada je bez pratnje i nadzora roditelja nakon vožnje biciklom po parkiralištu, u blizini kuće u kojoj živi u Jadreškima, krenuo na makadamsku cestu kojom se u Opelu vozio 43-godišnjak s područja Jadreški. Automobil, koji je imao prednost prolaska, prednjim je dijelom udario u bočni dio bicikla te je dječak pao na tlo i zadobio teške ozljede.

Budući da se radi o djetetu, te da djeca mlađa od 14 godina nisu ni kazneno ni prekršajno odgovorna, zbog prekršaja koji je počinio, a koji je u izravnoj vezi s propuštenim nadzorom, policija će protiv njegove 26-godišnje majke proslijediti prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Puli.

Da stvar bude gora, istu je prijavu 26-godišnja majka zaradila i zbog stradavanja mlađeg sina, četverogodišnjaka kojeg je jedanaest dana ranije, odnosno 27. rujna pustila da se sam igra na parkiralištu. Četverogodišnje dijete se nakon igre na istom parkiralištu u blizini kuće, uputilo preko kolnika na dijelu gdje nema zebre. Tu ga je bočnim dijelom udario Peugeot pulskih oznaka kojim je upravljala 21-godišnja Puljanka no mlađi sin 26-godišnjakinje u nesreći je, za razliku od šestogodišnjaka, bio lakše ozlijeđen. (M. Ko.; snimila M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter