Prevarili devet osoba "muljajući" s ugovorima teleoperatera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da je počinio devet kaznenih djela prijevare, pulska policija je u nedjelju privela 26-godišnjaka iz Pule. Devetnaestogodišnjakinja iz Pule, za koju postoji osnovana sumnja da je s 26-godišnjakom sudjelovala u šest prijevara, kaznena prijava nadležnom Odvjetništvu bit će proslijeđena u redovnom postupku.

Tereti ih se da su kaznena djela počinili u razdoblju od srpnja prošle godine do svibnja ove godine. U većini slučajeva 19-godišnjakinja je putem svog profila na društvenoj mreži tražila osobe koje su voljne u svoje ime sklopiti pretplatničke ugovore s teleoperaterima. Žrtvama je obrazlagala da će ugovori biti poništeni i da neće morati plaćati račune. Nakon sklapanja ugovora, osobe su osumnjičenima predavale sklopljene ugovore i mobitele, za što su dobivali određenu novčanu naknadu, no kada su im počeli stizati računi, shvatili su da su prevareni.

Na taj način, osumnjičeni dvojac prevario je osam osoba, tri 19-godišnjakinje, 25-godišnjaka, 23-godišnjaka, 22-godišnjaka, 20-godišnjakinju i 20-godišnjaka, dok je jednog 25-godišnjaka osumnjičeni "preveslao" nakon što ga je kao poznanika s ponudom zaskočio na ulici. Svi oštećeni su iz Pule, osim jedne 19-godišnjakinje koja je iz Peroja. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter