Pretučeni Nizozemac otišao iz Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nizozemski turist Michael Rolleman, pretučen protekle nedjelje na terasi restorana u središtu Poreča, pušten je danas iz kliničke bolnice Rijeka te se s obitelji uputio u Nizozemsku.

Nizozemac je u operiran u riječkoj bolnici. Zadobio je prijelom donje čeljusti i druge ozljede glave te potres mozga.

Taj teški incident dogodio se u nedjelju, 20. srpnja navečer, kad je 38-godišnji Nizozemac konobaru u porečkom restoranu Bijeli san prigovorio da dugo čeka naručenu večeru. Osoblje mu je navodno reklo da ako ne želi čekati može, bez plaćanja, otići iz restorana, što je turist iz Nizozemske htio učiniti, ali je problem nastao oko računa za piće.

Podsjetimo, u bolnici na Sušaku pretučenog turista koji se oporavljao od dviju operacija posjetio je ministar turizma Darko Lorencin, koji je najoštrije osudio taj brutalni napad i ponudio pomoć hrvatskih institucija.

Također, uz osudu takvog divljačkog i neciviliziranog ponašanja, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić izvijestio je da će u znak isprike Grad Poreč u suradnji s porečkom Turističkom zajednicom pokriti sve troškove boravka te obitelji te je najavio da će razmotriti kakva je mogućnost oduzimanja terase ugostiteljskom objektu Bijeli san. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter