Predstavljao se kao interventni policajac

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da se 20-godišnjak iz Pule predstavljao kao policajac i pokušao naplatiti novčanu kaznu od talijanskog državljanina u Rovinju u utorak oko 1 sat ujutro. Naime, prema neslužbenim informacijama mladić je na majicu zalijepio oznaku "interventne policije" koju je navodno kupio na pulskoj tržnici, a od talijanskog državljanina je tražio 100 kuna. U protivnom ako ne dobije novac, Talijanu je kazao da će idućeg dana platiti 100 eura.

Rovinjska policija je istraživanjem utvrdila da se Puljanin u Ulici Braće Božić u Rovinju zaustavio automobilom Fiat Bravo pulskih oznaka pored automobila u kojem se nalazio 49-godišnji talijanski državljanin. Strancu se predstavio kao policajac i od njega, zbog neispravne signalizacije na vozilu zatražio, navodno 100 kuna.

No, talijanski državljanin je očito posumnjao u njega i odbio platiti navedeni iznos, a Puljanin se nakon neuspjeha udaljio s mjesta događaja. Nakon što je stranac prijavio slučaj policiji, mladić je ubrzo pronađen i kriminalistički obrađen.

Utvrđena je sumnja da je počinio kazneno djelo neovlaštenog obavljanja službene radnje i da je neovlašteno nosio oznake policije. Protiv njega se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku. Prema policijskim statistikama u posljednje dvije godine nema evidentiranih slučajeva neovlaštenog obavljanja službene radnje. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter