Predao se muškarac koji je prijetio plinskom bocom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muškarac koji je poslije 11 sati u splitskoj Tijardovićevoj ulici zaprijetio da će izvršiti samoubojstvo puštanjem plina u stanu na osmom katu predao se policiji nešto poslije 15 sati, te je tako završila višesatna krizna situacija tijekom koje je stanove napustilo oko 150 stanara.

Policija ga je iz zgrade izvela s ručnikom preko glave na što su okupljeni stanari počeli vikati, te pljeskati policiji koja je riješila kriznu situaciju. Antonela Lolić iz splitske policije je novinare na mjestu događaja izvijestila kako je muškarac (34) oko 15 sati bez uporabe sredstava prisile uhićen u stanu gdje mu je prvo pružena liječnička pomoć. Slijedi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo što se točno događalo između mladog para u stanu na osmom katu.

"Oko 15 sati tijekom pregovora dogovoreno je da 34-godišnjak sam iziđe iz stana što je i učinjeno. Osoba je iz stana izišla bez ikakve sile, pa nije bilo potrebno da nasilno ulazimo u stan. Radi dodatne obrade odveden je na pružanje liječničke pomoći, a neke manje ozljede su mu sanirane na mjestu događaja", kazala je Lolić okupljenim novinarima.

34-godišnjak se jutros posvađao sa svojom djevojkom, inače vlasnicom stana, nakon čega je su se fizički sukobili. Djevojka je u jednom trenutku uspjela pobjeći iz stana, zaključala nasilnog muškarca nakon čega je on zaprijetio da će se ubiti puštanjem plina. U jednom je trenutku došao na prozor s kojega joj je vikao da se vrati u stan, no ona je pobjegla u obližnji poslovni prostor. Policija koja je vrlo brzo stigla na mjesto događaja, evakuirala je stanare svih 70 stanova u Tijardovićevoj 14. Isključena je struja a vatrogasci su se pripremili i za moguću eksploziju i požar. Istovremeno interventna i specijalna policija su ušle u zgradu, a s njima i pregovarač. Vatrogasci s policijom kontroliraju prostorije nebodera i koncentraciju mogućeg plina kako ne bi došlo do neke nepredviđene situacije. Nakon toga svi će stanari moći u svoje stanove. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter