Požar na gumenjaku u Rapcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica talijanskih državljana su lakše ozlijeđena u požaru koji je izbio na gumenjaku u luci u Rapcu u utorak oko 18.45 sati.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru iz Rijeke  zaprimila je dojavu u 19.09 sati od pulske Lučke kapetanije, a o svemu je obavijestila područnu Lučku ispostavu u Rapcu, policiju i vatrogasce.

Na mjestu događaja je utvrđeno da je gumenjak pod talijanskom zastavom naziva "Joker", dužine 7,5 metara pogonjen vanbrodskim motorom u potpunosti izgorio. Na gumenjaku se nalazila posada od tri člana, 53-godišnji P. P. te njegovi sinovi od 27 i 17 godina, a policija nas je izvijestila da se radi o trojici talijanskih državljana. Požar na gliseru izbio je kada su pokušavali zamijeniti kaljužnu pumpu, te je vjerojatno uslijed iskrenja došlo do zapaljenja plinskih isparavanja u akumulatorskom spremištu i detonacije koja je 27-godišnjaka odbacila u more uz manju opeklinu noge, a drugome su lakše opečene noge, ruke i lice, dok njihov otac nije zadobio nikakve ozljede. Ozlijeđene mladiće preuzeli su djelatnici labinske Hitne medicinske pomoći koji su im utvrdili lakše tjelesne ozljede bez potrebe za hospitalizacijom. Iako su vatrogasci JVP-a Labin ubrzo nakon izbijanja požara isti ugasili i osigurali morski okoliš od onečišćenja, gumenjak je gotovo u potpunosti izgorio. Djelatnici rabačke ispostave zajedno sa službenicima Pomorske policije obavljaju daljnje očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter