Požar kod Kršana uzrokovala munja, u gašenju pomaže kanader

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon prolaznog grmljavinskog nevremena izbila su dva požara na području Kršana i Veprinca, a navodno je uzrok udar munje. S vatrenom stihijom bore se javne vatrogasne postrojbe i obližnji DVD-u, a u pomoć im je stigao i kanader. Cesta od Veprinca do vozuilići je zatvorena za sav promet.

Uskoro opširnije.

Požar kod Pariži podmetnut

Tijekom očevida na opožarenom području između naselja Gajmovići, Pariži i Boljki, policija je zajedno sa inspektorom zaštite od požara PU istarske, obavila očevid na mjestu požara. Utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen na tri zasebne lokacije. Naime, prvo ishodište požara je kod ceste za Pariže, od kuda se požar proširio u pravcu mjesta Gajmovići - Drndići i djelomično Ružići te je obuhvatio oko 12.5 hektara suhe trave, niskog raslinja i manji dio bjelogorične šume, dok je kod mjesta Drndići požar zahvatio nasad lavande te je izgorjelo oko 5 tisuća sadnica lavande, pri čemu je 58-godišnjoj vlasnici nastala šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Drugo ishodište požara je uz lokalni šumski put na relaciji podvožnjak Gajmovići prema mjestu Gajmovići, od kuda se požar proširio u pravcu Gajmovići i obuhvatio je oko 8 hektara suhe trave, niskog raslinja i djelomično bjelogorične šume.

Treće ishodište požara je kod podvožnjaka Gajmović od kuda se požar proširio uz Istarski ipsilon u pravcu Pariži i uz lokalni put prema mjestu Banovci i obuhvatio oko 3.5 hektara suhe trave, niskog raslinja i manjim dijelom bjelogorične šume. Požarište još je uvijek pod stalnim nadzorom djelatnika pazinske Javne vatrogasne postrojbe, a policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja. (M. S.)
 


Podijeli: Facebook Twiter