Potukli se zbog WC-a na autobusnom kolodvoru

Na autobusnom kolodvoru putnici izbjegavaju javni WC (M. SARDELIN)
Na autobusnom kolodvoru putnici izbjegavaju javni WC (M. SARDELIN)

U tučnjavi kod autobusnog kolodvora u Poreču u Ulici Karla Huguesa u petak oko 17 sati, teško je ozlijeđen 29-godišnjak s područja Viškova. Prema policijskom izvješću sukob je izbio na autobusnom kolodvoru između 29-godišnjaka s područja Viškova s jedne i 29-godišnjaka i 27-godišnjakinje s područja Višnjana s druge strane. Nakon kraćeg verbalnog sukoba izbio je fizički obračun u ugostiteljskom objektu na autobusnom kolodvoru i izvan njega.

Porečka policija je intervenirala na dojavu, a na mjesto događaja je upućena i Hitna medicinska pomoć. Epilog sukoba su teške ozljede ruke 29-godišnjaka s područja Viškova, koji je prebačen u pulsku Opću bolnicu, a policija je protiv svih troje podnijela prijave.

WC samo za goste

O sukobu nam je ispričao vlasnik lokala Franko Mileša. Kaže nam da je mladić iz Viškova u kafiću tražio da mu dozvole korištenje WC-a, no on mu je kazao da može otići u obližnji javni, a da je ovaj u lokalu samo za goste. Mladić je izašao iz kafića te se ubrzo vratio i verbalno, a potom i fizički sukobio s Milešom i njegovom nevjenčanom suprugom.

- Mladić je ušao u kafić i pitao za WC, a budući da nije gost lokala, moj djelatnik ga je uputio u onaj javni, koji se nalazi desetak metara od našeg lokala. Također mu je rečeno da može koristiti naš WC ukoliko popije neko piće ili plati pet kuna, no mladić je otišao. Nedugo nakon toga se vratio, približio mi se i udario me šakom u glavu i rekao: "Što? Pet kuna za WC!"

Pao sam sa stolice i počeo se braniti, ali nisam imao namjere mladića tuči, već ga smiriti. Izgurao sam ga iz lokala i tjerao da ide na autobus, kamo je ustvari i trebao ići. No, on je opet nasrtao na mene. Na kraju sam ga držao za kragnu, a on je non-stop mahao i htio me udarati. Pokušao sam ga ugurati u autobus, on me napadao i pao te se ozlijedio. Držao sam ga i nazvao policiju jer se nije dao smiriti. Najgore od svega je što mi je mladić, dok su ga nosilima prebacili u vozilo Hitne pomoći, rukom pokazivao (uperio prstom imitirajući pištolj op. a.) da će me ubiti.

Trudna supruga

Policajac koji je došao na intervenciju to nije vidio, ali imam svjedoke. Na kraju krajeva, "Light" je pod video nadzorom i na snimku se vidi tko je prvi udario i što se događalo u lokalu,

ispričao nam je Franko Mileša.

"Strah me je bilo jer sam trudna, a sva sreća da u rukama nisam imala malenu kćerku, kao inače. Tip se vratio s namjerom da se s nekim tuče i napao mi je supruga, dok sam mu ja bila nasuprot. Prava je sreća da mene nije udario. Ipak, povrh svega nitko nije imao namjeru tuči se s njime, već ga samo smiriti. Čujem da ide prekršajna prijava protiv mene, što me iznenađuje, budući da sam samo pokušala uvjeriti mladića da se popne na autobus i otiđe, kazala nam je Mihaela, Frankova izvanbračna supruga.

Problem s korištenjem WC u kafiću je svakodnevni, ali nikad zbog toga nije bilo fizičkog obračuna. "Putnici svakodnevno ulaze i traže WC pa smo zato stavili napis da ga mogu koristiti samo gosti lokala. Osobama, koje nam se ljubazno obrate, dozvolimo korištenje, a onim bahatim ne. No, prvi put se dogodilo da netko fizički zbog toga nasrne na nekoga od nas. Kada bismo sve pustili, radili bismo samo za struju i vodu!, rekao nam je konobar. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter