Potekla krv zbog loših odnosa

Joža i Zorica Zagoranski
Joža i Zorica Zagoranski

Bivši porečki gradonačelnik Rodoljub Kosić, u subotu uvečer  je zbog navodnih svađa oko parkirnog mjesta, fizički nasrnuo na svoga susjeda Jožu Zagoranskog (72) u Novoj Vasi. Sukob je izbio zbog navodne svađe oko parkiranja vozila ispred njihovih kuća za što je morala intervenirati policija. No, do danas policija nije uspjela razgovarati sa Kosićem. Što se dogodilo ispričali su nam supružnici Jože i Zorica Zagoranski.

Sve je počelo stepenicama 2007. godine

Oboje su šokirani cjelokupnim događajem i već uvelike razmišljaju o tome da čim prije prodaju tu kuću, jer im je kažu, nemoguće živjeti pored ovakvog susjeda, pogotovo nakon zadnjeg događaja. Cijela priča je započela onog trenutka kada je 2007. godine Rodoljub Kosić došao živjeti ondje. Svađe između dvojice susjeda počele su prvo oko stepenica koje zajedno dijele za ulazak u kuću.

- Problemi traju već godinama. Bili smo s prijateljima u Buzetu i kad smo došli kući našli smo vazu kod parkirnog mjesta. Išao sam ju pomaknuti, parkirati vozilo, a potom smo otišli spavati. Zvao me, spustio sam se, no nisam nikog zatekao. Opet sam izašao i sreo ga. Kazao mi je da mu ne diram parcelu i udario me u glavu, toliko da mi je potekla krv.

Kosić iznio suprotnu verziju događaja

- Kosić nikad nije bio spreman na normalni razgovor. Tu smo već 40 godina, najprije ljeti, a sada stalno. Odlučio sam brže bolje prodati kuću i otići odavde. Žalosno, ali ne vidim drugog izlaza, kazao nam je Zagoranski. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter