Porečanu mjesec dana pritvora zbog pokušaja ubojstva


Protiv 26-godišnjaka iz Poreča, Županijsko državno odvjetništvo iz Pule odredilo je provođenje istrage te je zatražilo određivanje istražnog zatvora zbog sumnje na kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Županijski sud je Porečanu odredio jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Prema mišljenju Županijskog odvjetništva postoji osnovana sumnja da je 26-godišnjak oko 00.10 sati u nedjelju na Trgu Joakima Rakovca u Poreču; želeći lišiti života 36-godišnjeg hrvatskog državljanina, također iz Poreča; iz pištolja pucao izravno u njegov trbuh i time mu nanio ustrijelnu otvorenu ranu trbušne stjenke opasnu po život.

Život mu je spašen pruženom pravovremenom liječničkom pomoći. Sucu istrage je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor. Budući da nas je policija u ponedjeljak izvijestila o događaju u Poreču i kazala da se radi o lakim ozljedama, dok odvjetništvo tvrdi da su ozljede opasne po život, pitali smo odvjetništvo i ponovno policiju da nam pojasni, Naime, policija nam je kazala da stoji iza svojega priopćenja da je 36-godišnjak lakše ozlijeđen. Povodom toga, neslužbeno smo doznali da je ranjeni muškarac istoga dana izašao iz bolnice na svoj zahtjev, odnosno da je odbio liječenje.

Odvjetništvo smatra da je pucanje u trbuh opasna rana, no o kvalifikacijama ozljeda nisu htjeli špekulirati, već će o zdravstvenom stanju muškarca i klasifikaciji ozljeda odlučiti vještak. Podsjetimo da je policija uhitila počinitelja još u nedjelju nakon što je pucao u 36-godišnjaka i udaljio se s mjesta događaja. Istražitelji su obavili pretragu doma u kojem živi te su pronašli 0,9 grama hašiša i dva pištolja s pripadajućim spremnicima i streljivom. Nakon provedenog istraživanja mladić je priveden pritvorskom nadzorniku.

Policija je po dojavi o ranjavanju zatvorila područje parka, a očevid je kod jedne od klupa u parku obavljen u nedjeljno jutro. U parku ništa nije upućivalo da je netko ranjen, odnosno nije bilo vidljivo ništa od tragova nasilja. Pored kaznene prijave, protiv mladića slijedi prijava radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i prekršaja iz Zakona o oružju, protiv njega se podnosi i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter