Poreč: Pucao u stanu kod prijatelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kriminalističkim istraživanjem nad 49-godišnjakom iz Poreča, porečka policija je utvrdila da je protekle nedjelje oko 15.30 sati pucao iz pištolja u stanu u Gulićima nakon svađe sa 62-godišnjim prijateljem iz Poreča. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, 49-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske zbog sumnje da je počinio kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno posjedovanje, izradba i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Policija je utvrdila da je 49-godišnjak došao u stan 62-godišnjaku u Gulićima kraj Poreča te je između njih izbila svađa. Mlađi muškarac je tada izvukao pištolj kojega ima u ilegalnom vlasništvu te je ispalio dva hitca i time doveo u opasnost život 62-godišnjem sugrađaninu. Nakon toga se 49-godišnjak udaljio iz stana, no uskoro ga je policija pronašla te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Tijekom policijskog postupanja, 49-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike tako da se protiv njega podnosi i optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a odbio je i alkotestiranje. Razloge svađe policija nije navodila, niti da li je mlađi muškarac usmjerio pištolj prema prijatelju. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter