Poreč i Rovinj: Privedeni zbog droge

Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)
Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)

Tridesetdvogodišnjak iz Splita te 27-godišnjak, 26-godišnjak i 28-godišnjakinja s područja Poreča su zbog sumnje na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u nedjelju privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. Policija iz Odjela kriminaliteta drogama je temeljem sudskog naloga u subotu obavila pretragu osoba, prijevoznih sredstava i domova osoba s porečkog područja te su pronašli i oduzeli 15,7 grama kokaina, 32,78 grama hašiša, dvije digitalne vage, tri prijenosna računala, tablet, šest mobilnih uređaja, SIM kartice i druge predmete te 2.190 kuna i 600 eura, za koje se sumnja da potječu od preprodaju droge.

U Rovinju prijetnje smrću, krađa i - droga u stanu

Rovinjci, 26-godišnjak i 25-godišnjakinja privedeni su u pritvorsku jedinicu PU istarske u ponedjeljak, 26-godišnjak zbog kaznenih djela prijetnje, omogućavanje trošenja droga i teške krađe u pokušaju, a 25-godišnjakinja zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Rovinjska policija sumnjiči mladića da je u nedjelju oko 17 sati, u potrazi za novcem, provalio u stan 25-godišnjakinje u Ulici Ante Starčevića u Rovinju, a kada ga je djevojka tamo zatekla, 26-godišnjak joj je zaprijetio smrću. Prilikom policijske intervencije, policijski službenici uočili su jednu stabljiku indijske konoplje, za koju je utvrđeno da pripada 25-godišnjakinji i da ju je ona posadila te 2,5 grama marihuane u listovima.

Kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjakom, utvrđeno da je u ranijem periodu davao 25-godišnjakinji marihuanu na uživanje, te su oboje su privedeni. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter