Policijskim vozilom prilikom potjere udarili u zid

Snimio čitatelj
Snimio čitatelj

U potjeri za vozačem Citroena pulskih oznaka u noći s utorka na srijedu oko 1 sat službeno policijsko vozilo sletjelo je s kolnika na raskrižju Tomassinijeve i Zoranićeve ulice na Verudi i udarilo u zid pokraj kafića. Policijski službenici nisu ozlijeđeni, a jednom od njih vjerojatno će uslijediti prekršajni nalog.

Zavijanje policijske sirene čulo je više Verudeža, a neki su i svjedočili potjeri i udaru policijskog automobila u zid. Jedan nam je čitatelj poslao fotografije i napisao da su "na svu sreću mladi policajci koji nisu uspjeli kontrolirati vozilo nakon dugog kočenja zbog prevelike brzine, prošli bez ogrebotina iako su završili u zidu… Spasilo ih je što su bili vezani i to što se otvorio zračni jastuk. Sramotno je to što mladim policajcima nitko nije prišao i pitao treba li im pomoći već su bili meta izrugivanja. Oni ipak rade svoj posao", zaključio je čitatelj.                

Od Suzane Sokač iz Odjela za odnose s javnošću PU istarske doznajemo da su policajci tijekom noći kontrolirali promet na području Kranjčevićeve i Gajeve ulice gdje su pokušali zaustaviti od ranije im poznatog vozača Citroena pulskih oznaka.

Vozaču Citroena pokazali su znak da se zaustavi, no on je to zanemario i pobjegao. Tada su policajci službenim vozilom pod rotacijama i s uključenom sirenom krenuli u potjeru za njim sve do Tomassinijeve gdje je vozač Citroenom neočekivano naglo skrenuo u Zoranićevu ulicu.

Da ne bi udarili u stražnji dio Citroena, policajac je naglo zakočio, a pritom je službeni auto sletio s kolnika i udario prednjim dijelom u kameni zid. Vozač Citroena tako je uspio pobjeći, ali njegov bijeg vjerojatno neće dugo potrajati jer policija zna o kome je riječ i upravo su ga zbog toga i pokušali zaustaviti u Kranjčevićevoj ulici. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter