Policija traži osobu koja je potpalila automobil Milana Vukšića

Vukšićev Peugeot je već na popravku, a pred kućom su ostali vidljivi tragovi paljevine (M. SARDELIN)
Vukšićev Peugeot je već na popravku, a pred kućom su ostali vidljivi tragovi paljevine (M. SARDELIN)

Automobil Peugeot 309 pulskih oznaka u vlasništvu predsjednika umaškog gradskog vijeća Milana Vukšića djelomično je izgorio u podmetnutom požaru u subotu pola sata nakon ponoći u dvorištu kuće u Ulici Moela u Umagu. Policijskim očevidom u nazočnosti inspektora zaštite od požara Policijske uprave istarske je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog porijekla, a policija poduzima mjere i radnje na pronalasku počinitelja.

"Nekome smetaju moji postupci"

Posjetili smo Vukšića na kućnoj adresi u Moeli u Umagu u nadi da će nam ispričati više detalja o slučaju te doznati je li mu netko prijetio i je li ovaj slučaj potpaljivanja njegovog automobila možda povezan sa slučajem protupravne naplate, odnosno iznude, za što je Vukšić, zajedno sa sinom, bio osumnjičen u kolovozu prošle godine. No, za taj je slučaj krajem siječnja oslobođen sumnje i državno odvjetništvo je odbacilo prijavu protiv njega i sina. Rješenje o oslobađanju od sumnji je sam Vukšić pročitao na sjednici gradskom vijeća Umaga prije desetak dana. Na kućnoj adresi nismo zatekli Vukšića, no nazvali smo ga i pitali za izjavu. Kazao nam je da ga ne brine materijalni dio, već sam čin što je netko namjerno zapalio njegov automobil ispred kuće. Budući da je Peugeot 309 iz 1991. godine, njegova tržišna vrijednost nije velika. Kazao nam je da odmah krenuo u popravak automobila.

- Nažalost, nisam u mogućnosti reći vam zašto se to dogodilo. Cijeli slučaj je u rukama policije. Pretpostavljam da nema nikakve veze sa politikom, ali je očito da nekome smetaju moji postupci. Automobil koji je zapaljen star je više od 20 godina i tu se ne radi o novčanoj vrijednosti već o samoj činjenici da je to netko učinio ispred moje kuće. (Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter