Policija istražuje tučnjavu u Poreču

Caffe bar Tequila (Mateo SARDELIN)
Caffe bar Tequila (Mateo SARDELIN)

Policija utvrđuje okolnosti tučnjave u kojoj je u ponedjeljak oko 2.30 sati teško ozlijeđen 36-godišnjak iz Poreča. Tučnjava se dogodila u ugostiteljskom objektu Tequila na Šetalištu Antona Restovića u Poreču.

Neslužbeno doznajemo da se radi o Vanji Smak (36) te da mu je izmjereno 2,03 promila alkohola u krvi tu noć. Policija nam nije iznosila identitet sudionika događaja. Vlasnik Tequile, Fabrizio Picco odbija da je 36-godišnji Vanja Smak ozlijeđen kod njega u lokalu, već kaže da se to dogodilo negdje drugdje.

Smak naime, ima zabranjen ulazak u Tequilu radi učestalih problema kojih radi osoblju i gostima.

- Vanja je tu noć došao u lokal vidno i dobrano pijan, prvi put oko 2.30 sati i tražio piće. Kada smo mu, po ne znam koji put, rekli da piće neće dobiti, počeo je raditi nered i došlo je do naguravanja, no ništa strašno. Cilj nam je bio udaljiti ga iz lokala da ne smeta ostalim gostima. On je tada nekako otišao, pretpostavljam prema napuštenom skladištu od Vindije (sada u vlasništvu Mercatora op. a.) gdje inače biva i potom se sat vremena kasnije vratio natrag vičući na zaštitara "da tko je njega istukao". S njim i takvima imamo već petu godinu problema i redovno prijavljujemo policiji, ali očito nema pomoći. U lokal nam u kasne sate dolaze pijani, nadrogirani i stvaraju probleme radi čega nam "normalni" gosti bježe. Vanju nitko od nas nije tukao, niti imao namjere jer ga znamo. Očito se negdje potukao i došao kod nas, kaže nam Picco.

Konobar koji je tu noć radio do kraja, odnosno do 2 sata i ostao duže radi nekoliko gostiju koji su ispijali zadnje piće ispričao nam je što je on vidio.

Naime, konobar je u policiji naveden kao 25-godišnjak koji je udario Vanju u sukobu. Kazao nam je da ga nije udario već "opalio, onako preko uha šamar". Cilj je bio da se Vanja makne i otiđe, jer je i njemu dojadilo konstantno svađanje s njim i takvima koji uznemiruju goste. I on nam je potvrdio da Vanja nije dobio batina u Tequili.

- Bio je neuračunjiv i radio je nered, a jako dobro zna da nije poželjan kod nas radi svega što radi. Pokušali smo mu objasniti da se makne i otiđe, no nije se dao smiriti već je napao Picca. I nakon toga ga nitko nije tukao, jer nam ga je u jednu ruku žao, kazao nam je konobar.

Na upit policiji o ozljedama i gdje ih je Vanja dobio, nismo dobili odgovor jer policija još utvrđuje sve okolnosti sukoba, te eventualne detalje i gdje se sukob dogodio.

Prema prvim informacijama s kojima policija raspolaže, 36-godišnjak je u 2.30 sati došao u lokal u vidno alkoholiziranom stanju i zatražio piće. Lokal je u to vrijeme bio zatvoren te mu je 29-godišnjak odbio poslužiti piće, što je izazvalo naguravanje između dvojice. U sukobu je 36-godišnjak dobio više udaraca u glavu, a u tučnjavu se uključio i 25-godišnjak iz Poreča, koji ga je također udario. Radi zadobivenih ozljeda 36-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u rovinjskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Pula na daljnje liječenje.

Jedan od sudionika tučnjave bio nestao na sedam dana

Podsjetimo da je policija tragala za Vanjom Smak iz Motovunske ulice u Poreču kada je prijavljen njegov nestanak početkom veljače 2012. godine. Nakon tjedan dana je pronađen u Poreču, a policija je prema informacijama koje je dobila izvijestila da je boravio na području Splita. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter