Policija i dalje šuti o pucnjavi u Dubravi

(Bruno KONJEVIĆ/  CROPIX)
(Bruno KONJEVIĆ/ CROPIX)

Ni treći dan od pucnjave u zagrebačkom naselju Dubrava, koja se povezuje sa sukobima dviju frakcija Dinamovih navijača, policija ne otkriva detalje zločina koji bi mogao biti povod eskalaciji navijačkog nasilja.

"Kriminalistička obrada je u tijeku i nikakve detalje ne možemo iznositi", poručuju u policiji, pozivajući se na priopćenje od subote u kojem stoji da je "nepoznati počinitelj" odgovoran za pokušaj ubojstva jer je vatrenim oružjem teško ozlijedio muškarca od 37 godina, a lakše 22-godišnjeg mladića.

No, mediji navode da Miroslava T. i Filipa Š. nije napao samo jedan napadač, nego više njih, od kojih je jedan zapucao kroz vjetrobransko staklo kombija i ranio ih. Ozlijeđeni su navodno pripadnici navijačke frakcije koja traži odlazak izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, zbog čega se stotinjak njihovih istomišljenika u subotu navečer našlo pred Mamićevom kućom, no ubrzo su se razišli jer je kuću na Tuškancu čuvala interventna policija.

Pozivajući se na neimenovane policijske izvore Jutarnji list navodi da krajnja meta napada nisu trebali biti dvojica ozlijeđenih, nego jedan od vođa tzv. antimamićevske frakcije BBB-a koji živi u neposrednoj blizini poprišta obračuna. Navode i da je razlog pucnjave raniji napad na pripadnika tzv. mamićevske frakcije u jednom od restorana u užem centru grada koji nije prijavljen policiji. Zbog sumnje da bi se neprijateljske frakcije mogle sukobiti i u nedjelju kada se na Maksimiru igrala utakmica između Dinama i Osijeka policijske su snage bile u punoj pripravnosti pa zbog izuzetno velikog broja policajaca do nereda na ulicama ili stadionu nije došlo. Nakon utakmice i Mamić se oglasio u medijima, ističući da je zaprepašten svime što se dogodilo. S "gnušanjem" je odbacio tvrdnje dijela navijača da je nalogodavac pokušaja ubojstva u Dubravi, rekavši da je spreman i na detektor laži, jer ne zna kako se drugačije obraniti od kleveta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter