Pokušaj provale u vikendicu ministrice Vesne Pusić

Vila je smještena na ulazu u Sovinjak iz pravca Minjere (M. MIJOŠEK)
Vila je smještena na ulazu u Sovinjak iz pravca Minjere (M. MIJOŠEK)

Malim Sovinjakom strelovito se proširila vijest o pokušaju provale u vikendicu koju koristi Vesna Pusić, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova. Da se nešto čudno događa mještani Sovinjaka pretpostavili su zbog nazočnosti djelatnika krim - policije tijekom policijskog očevida. Pretpostavka je da je Vesna Pusić zajedno sa suprugom proteklog vikenda došla u Sovinjak kada je i primijetila oštećenja ulaznih vrata.

Ministrica navodno ima tri kuće u Sovinjaku, od kojih je ova u koju je pokušano provaliti, nedavno obnovljena i dograđena, s bazenom, kažu mještani, u vlasništvu njenog supruga. Prva je to kuća na ulazu u Sovinjak iz pravca Minjere, uz samu županijsku cestu i u blizini mjesnog groblja.

U PU istarskoj potvrdili su da je zabilježen pokušaj provale te da policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u razdoblju od 1. do 11. rujna pokušao provaliti u kuću u mjestu Sovinjak. Prema riječima Nataše Rogić Jukopila iz PU istarske, počinitelj je pokušao nasilno otvoriti vrata kuće, s obzirom da nije uspio udaljio se bez da je išta otuđio. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Nismo dobili službenu potvrdu da je riječ o vikendici koju koristi ministrica Pusić, već samo podatak da je vlasnik kuće, 63- godišnjak iz Zagreba.

Poznato je da Vesna Pusić, već dugi niz godina ima kuću u Sovinjaku, gdje rado i često dolazi, a tu je ljetovala i u srpnju ove godine. Prisustvovala je otvaranju BUZZ@TEEN-a, novog filmskog programa za djecu, tinejdžere i odrasle, koji u partnerstvu s Gradom Buzetom organizirao Motovunski filmski festival. Tom je prigodom za Glas Istre izjavila da je na odmoru u Buzetu, kao i zadnju 21 godinu, te je došla podržati odličnu ideju prikazivanja filmova u starogradskoj jezgri. - Osjećam da se to događa u mome gradu i zbog toga mi je posebno drago, rekla nam je tada Vesna Pusić.

Pokušali smo, preko glasnogovornice, stupiti u kontakt s ministricom Pusić no nismo uspjeli dobiti njen komentar ili upitati je osjeća li se nakon ovog nemilog događaja nesigurno, u ovoj, inače mirnoj sredini. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter