Poginuo 49-godišnji biciklist iz Medulina

(Snimio Manuel ANGELINI)
(Snimio Manuel ANGELINI)

U prometnoj nesreći na ulazu u Medulin sinoć oko 20.40 sati smrtno je stradao biciklist, 49-godišnji Milan Možar iz Medulina. U nesreći je sudjelovao i vw golf pulskih registracija kojim je upravljao 27-godišnjak iz Ližnjana koji je bio pijan te je, zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, uhićen i oko 00.40 sati odveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Do nesreće je došlo blizu rotora na ulazu u Medulin, preciznije kod skretanja za crkvu sv. Petra i Pavla. Policija je potvrdila da su se biciklist i vozač automobila kretali su se u istom smjeru, prema izlazu iz naselja odnosno prema Puli. Na slabo osvijetljenom dijelu ceste u desnom zavoju došlo je do kontakta između vozila. Naime, vozač golfa je zbog neprilagođene brzine, a vjerojatno i zbog vožnje pod utjecajem 1,52 promila alkohola u krvi, udario u stražnji dio bicikla kojim se ispred njega kretao 49-godišnjak. Od siline naleta Medulinac je na licu mjesta podlegao zadobivenim ozljedama.

Policija je navela i da biciklist nije nosio reflektirajući prsluk, niti je na biciklu imao reflektirajuću opremu. (M. SARDELIN, M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter