Podstanarima prijava nakon požara čađi

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Zapaljenje čađe u dimovodnom kanalu koji je u stanu u Ulici Štranjga u Pazinu spojen s peći na kruto gorivo završilo je uspješnim gašenjem, a dvoje podstanara u dobi od 27 i 24 godine, na sreću, nisu ozlijeđeni.

Istarska policija izvijestila je da je do zapaljenja čađe došlo u nedjelju oko 2 sata te da su požar ugasili djelatnici JVP Pazin. Zbog neredovitog održavanja dimnjaka odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, protiv korisnika stana, odnosno podstanara, policija će podnijeti obavijest o počinjenom prekršaju Inspektoratu unutarnjih poslova PU istarske.

Iz Policijske uprave istarske upozoravaju građane da se s početkom sezone grijanja stambenih, poslovnih i gospodarskih prostora, povećava opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom (CO). Stoga se građanima savjetuje da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) obavezno servisiraju, i to kod ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Barem jednom godišnje nužno je obaviti redoviti pregled dimnjaka dok se izvanredni pregled treba obaviti prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter