Podignuta optužnica za ubojstvo sezonca u Novigradu


Protiv Ante Memića (23) iz Bjelovara Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu zbog ubojstva Marija Šarčevića (27) iz Požege. Odvjetništvo nije objavilo podatke okrivljenika, već samo inicijale ubijenog Šarčevića.

Prema optužnici, okrivljenika se tereti da je 29. srpnja 2015. oko 5 sati kod kućnog broja 52 u Novigradu s ciljem da usmrti M. Š. nožem mu zadao dvije ubodne rane u predjelu prsa i ramena, uslijed kojih je preminuo. Okrivljeniku, koji se nalazi u istražnom zatvoru, je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Podsjetimo da je Šarčević preminuo uslijed zadobivenih ozljeda u tučnjavi u Novigradu u Ulici Murvi u srijedu, 29. srpnja, oko 5.20 sati. Budući da je policija toga jutra odmah posumnjala na nasilje sa smrtnim ishodom, poprište događaja je ograđeno trakom, a očevid je obavila kriminalistička policija iz Pule s policijom iz Umaga te zamjenikom županijske državne odvjetnice Mirkom Grujićem.

Istražitelji su odmah u jutarnjim satima na ispitivanje doveli dvije osobe za koje su sumnjali da su povezane s ubojstvom, a po okončanju ispitivanja utvrđena je sumnja da je upravo Memić počinitelj. U sukobu je sudjelovao i 20-godišnjak iz Koprivnice kojega je Memić lakše ozlijedio.

Razlog sukoba nije poznat, a najvjerojatnije će svjedoci na sudu iznijeti što je moglo dovesti do tako teškog djela. U Novigradu smo toga dana razgovarali s više osoba, s onima koji žive u zgradi pored koje se dogodilo ubojstvo, no kazali su nam da su samo čuli psovanje, vikanje i vidjeli tučnjavu.

Navodno su svi sudionici neposredno prije toga bili u obližnjem noćnom klubu, a Memić je zbog neprimjerenog ponašanja potjeran iz lokala te je ljutit otišao po nož i namjeravao se vratiti u lokal te se obračunati s nekim. No, putem je sreo Šarčevića i došlo je do sukoba. Nakon sukoba, na cesti su ostali tragovi krvi, a između dviju zgrada su ostale japanke i bijela šilterica, najvjerojatnije Šarčevićeve, dok su na vozilu koje je bilo parkirano u prolazu između dvije kuće bili vidljivi tragovi krvi.

Prema onome što smo tada doznali, svi osim Memića su bili sezonci i radili su u hotelu Maestral u Novigradu. Šarčević je u Laguni Novigrad radio već petu sezonu, a Memić je radio do sezone 2014. Ubojstvo je potreslo jednako djelatnike poduzeća i građane Novigrada kojima je bilo nevjerojatno da se tako nešto dogodilo u njihovom susjedstvu. U poduzeću je Šarčević bio nazivan "milo dijete" jer je bio dobar i vrijedan radnik.

U Požegi su također svi bili šokirani, budući da je i tamo bio cijenjen, a poznavali su ga i kao nogometaša u lokalnom klubu. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter