PNUSKOK u akciji: Puljani "pali" s 2,2 kilograma heroina

Ilustracija
Ilustracija

Dvojica Puljana u dobi od 38 i 43 godine uhićena su u akciji riječkog PNUSKOK-a zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Neslužbeno doznajemo da je u akciji zaplijenjeno oko 2,2 kilograma heroina koji je pronađen na poljoprivrednom zemljištu u okolici Pule, u vlasništvu starijeg Puljanina, kod Premanturske ceste.

Od Edvine Draguzet Suevich, glasnogovornice Županijskog suda u Puli doznajemo da su Puljani protekle subote privedeni u istražni zatvor. Rješenjem suca istrage određen im je pritvor u trajanju od mjesec dana. Protiv 38-godišnjaka je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, bez mogućnosti zamjene jamstvom. Drugom osumnjičeniku također je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, ali s mogućnošću izlaska uz položeno jamstvo od 700 tisuća kuna. Neslužbeno doznajemo da je riječ o Goranu Frančuli (38) i Teu Straševiću (43).

Za sada nisu poznati detalji ove PNUSKOK-ove akcije u Puli, a o njoj nam ništa nije znala reći ni glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović. Neslužbeno doznajemo da su djelatnici PNUSKOK-a, kao i u drugim slučajevima i bez uključivanja kolega iz Istre, koristili prostorije PU istarske tijekom kriminalističkog istraživanja nad Puljanima koje je provedeno u subotu. Nakon istraživanja su Puljane prepratili u Županijski sud u Puli gdje im je sudac istrage odredio zadržavanje u istražnom zatvoru. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter