Pilčić, Pinterić i Žigman dovedeni iz raznih zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod jakim mjerama osiguranja jučer su ujutro u pulski Županijski sud iz različitih zatvora u Hrvatskoj, s lancima na rukama i nogama, dovedena trojica od četvorice optuženika za pljačke triju banaka 2001. godine u Istri- Boris Pilčić (65) iz Dražica kod Rijeke, Robert Pinterić (45) iz Zagreba i Zlatko Žigman (43) iz Zagreba. Riječ je o pljačkama Istarske banke u Žminju, Zagrebačke banke u Taru i Istarske Kreditne banke (IKB) Umag u Višnjanu.

Naoružani pištoljima

Potonje dvije ostale su javnosti u sjećanju po nevjerojatnoj brzini kojom su izvedene, u razmaku od samo petnaest minuta. Razbojnici su nestali, policija im je pokušavala ući u trag, čak je protiv Pilčića i Žigmana vođena istraga, a protiv Pinterića i Horvata bile su podignute kaznene prijave. No zbog nedostatka dokaza istraga je obustavljena, a kaznene prijave su odbačene. Sve dok prije par godina Boris Pilčić, koji u Lepoglavi služi višegodišnju zatvorsku kaznu zbog drugih nedjela, nije odlučio sam prijaviti sebe i svoje kompanjone, detaljno opisujući pojedinosti razbojništava u Istri 2001.

U sudnicu sutkinje Gabrijele Marčeta Ferić nešto prije 9.30 sati pravosudni su policajci doveli drugookrivljenog Renata Pinterića (45). Pet minuta kasnije iz Zatvora u Lepoglavi doveden je prvookrivljeni Boris Pilčić (65), a minutu kasnije pravosudni su policajci doveli i četvrtookrivljenog i Zlatka Žigmana. No kako trećeokrivljeni Radovan Horvat, koji se jedini od četvorice optuženika nalazi na slobodi, nije došao na raspravu, tako je ona do daljnjeg odgođena. Zamjenik Županijske državne odvjetnice Josip Miletić predložio je sudu da se Horvatu odredi istražni zatvor te za njim raspiše tjeralica jer je očito da izbjegava sudski postupak. O tom će zahtjevu sud odlučiti naknadno. (Marica KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter