Pijan po Ipsilonu u kontra smjeru pa napao policajca

Ilustracija (K. TADIJIĆ)
Ilustracija (K. TADIJIĆ)

Kazneno djelo i niz prekršaja počinio je 63-godišnjak iz Rovinja kojeg je protekle subote nešto prije 20 sati zamijetila policijska patrola jer se u automobilu BMW Istarskim ipsilonom vozio u suprotnom smjeru.

Rovinjež se suprotnim smjerom Ipsilonom kretao iz Rovinja prema Poreču, a zaustavljen je kod čvora Medaki.

Čim su zaustavili automobil, policajci su uočili da je vozač pod utjecajem alkohola, no 63-godišnjak je odbio alkotestiranje. Budući da je Rovinjac imao namjeru nastaviti voziti unatoč tome što je bio alkoholiziran, plavci su ga uhitili.

Šezdesetrogodišnjak je najprije odbio ući u policijski automobil, a potom je pokušao pobjeći pa je pritom napao policajca kojeg je udario glavom u nos te ga lakše ozlijedio. Protiv 63-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu zbog napada na službenu osobu, a za više prometnih prekršaja koje je počinio slijedi mu i optužni prijedlog utemeljen na odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prava je sreća da vozeći u suprotnom smjeru Rovinjac nije prouzročio niti jednu prometnu nesreću. Rovinjac je u kontra smjer mogao ući, što logika i govori ako se kretao iz Rovinja, odnosno Rovinjskog Sela na čvoru Kanfanar iz pravca Okreti.

Moguće je da je odmah nakon naplatnih kućica ušao u izlaznu traku koja automobile s Ipsilona usmjerava za Rovinjsko Selo i Kanfanar. Tada je, za pretpostaviti je, vozio sve do čvora Medaki, a to je punih deset kilometara. U suprotan smjer na tom potezu moglo bi se i nakon Limskog mosta. Naime, most ima samo dvije prometne trake, a nakon njega uz popriličnu prometnu signalizaciju nastavlja se autocesta s četiri trake. (M. VUKŠIĆ, S. PERŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter