Pazinjan uhićen zbog proizvodnje i dilanja marihuane

Zaplijenjena droga na presici u policiji (N. LAZAREVIĆ)
Zaplijenjena droga na presici u policiji (N. LAZAREVIĆ)

Pazinska je policija osumnjičila 66-godišnjeg Vilima Bona iz Pazina za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge te je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Tim je povodom jučer održana izvanredna konferencija za novinare u PU istarskoj, ali policija nije iznosila identitet osumnjičenika. No iz pouzdanih izvora doznajemo da je upravo riječ o Pazinjanu koji je javnosti poznat po tome što je 2008. godine, želeći spriječiti održavanje Thompsonovog koncerta, tijekom noći ubacio eksplozivnu napravu u Boćarski dom u Pazinu, zbog čega je nekoliko godina i robijao. Zbog nespretnog rukovanja eksplozivnom napravom Bon je tada i sam bio ranjen.

Valter Opašić, načelnik Policijske postaje Pazin, izvijestio je novinare da su policijski službenici, na temelju naloga Županijskog suda u Puli, 1. listopada pretražili dom i pripadajuće objekte i  prostore na području Pazina te su u kući osumnjičenika, u fazi sušenja, pronašli 31 stabljiku indijske konoplje, dužine od 120 do 200 cm, 6.960 grama usitnjenih zelenih cvjetnih vrhova i 720 grama osušene biljne materije nalik na marihuanu.

Ukupno je riječ o više od deset kila konoplje, a vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na više od 200 tisuća kuna. Na poljoprivrednom zemljištu pokraj kuće pronađeno je pet zasađenih stabljika kanabisa visokih od 100 do 200 centimetara.

Osumnjičeni je prekjučer uhićen, a jučer je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. (GI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter