Papučicu gasa previše stisnulo osam vozača

Na ravnoj cesti u naselju nije teško prekoračiti propisanu brzinu (M. SARDELIN)
Na ravnoj cesti u naselju nije teško prekoračiti propisanu brzinu (M. SARDELIN)

Akciju u sklopu koje je pojačano nadzirala brzinu kretanja vozila, i to na cijelom Poluotoku, istarska je policija provela u petak u vremenu od 14 do 19 sati. U tom su periodu umaški policajci, s kojima smo na terenu "odrađivali" akciju, zaustavili 21 vozilo te ustvrdili osam prekršaja nedozvoljene brzine. Najveća brzina izmjerena u naselju bila je 86 kilometara na sat. Promet nije bio osobito intenzivan, a većina vozača nije previše stiskala papučicu gasa. Iako je dan bio sunčan, temperature su bile niske, tek nešto iznad nule.

U akciju smo krenuli iz umaške postaje gdje smo razgovarali s načelnikom Davorom Švendom i njegovim pomoćnikom Krunoslavom Marinom. Konstatirali su da generalno nema previše problematičnih vozača, ali i da svakako pomaže njihova učestala nazočnost na cesti.

Na teren smo krenuli s pomoćnikom Marinom u policijskom vozilu bez oznaka te smo se u mjestu Kmeti, na cesti Umag - Buje, priključili prvoj patroli. Tamo su policajci mjerili brzinu u samom naselju, budući da je cesta prilično ravna, pa prekoračiti propisanih 50 km/h i nije pretjerano teško. Upravo je na toj lokaciji policija snimila nekoliko prebrzih vozača, koji su odmah podmirili kaznu. Slovenski državljanin koji je također uhvaćen u prekršaju iskoristio je "blagodat" plaćanja kreditnom karticom. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter