Ozljeđivanje Nizozemca: Pod istragom i Hajdinov brat

Terasa restorana Bijeli san gdje se dogodio incident (M. ANGELINI)
Terasa restorana Bijeli san gdje se dogodio incident (M. ANGELINI)

Nakon ispitivanja Hajdina Bilalija (23) u pazinskom državnom odvjetništvu, osumnjičenog za nanošenje teških tjelesnih ozljeda 38-godišnjem Nizozemcu Michaelu Rollemanu, policija je u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrdila sumnju da je u počinjenju kaznenog djela sudjelovao i njegov 19-godišnji brat iz Poreča.

Kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom policija je provodila u četvrtak tijekom dana te je oko 19.30 sati bio predan u pritvorsku jedinici PU istarske. Jutros je 19-godišnjak odveden u Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu gdje je dao iskaz, a potom je pušten da se brani sa slobode.

Policija je dosad utvrdila da je 19-godišnjak, zajedno s već prijavljenim Hajdinom, 20. srpnja oko 19.30 sati, na Trgu Matije Gupca u Poreču, fizički napao 38-godišnjeg državljanina Nizozemske Michaela Rollemana. Potonji je u četvrtak otpušten iz KBC-a Sušak gdje su mu bile sanirane teške ozljede čeljusti i glave te je s obitelji napustio Hrvatsku. Iako su ga novinari čekali na izlasku iz bolnice, Nizozemac je odbio s njima komunicirati.

No kako doznajemo, prije napuštanja Hrvatske razgovor s nizozemskim turistom je u bolnici obavila riječka policija. Razgovori su obavljani i s brojnim drugim građanima u Poreču, a istraga će pokazati što se doista dogodilo protekle nedjelje oko 19.30 sati na Trgu Matije Gupca, odnosno terasi restorana Bijeli san.

Osumnjičeni Hajdin Bilali je u razgovoru s nama poricao da je udarao Nizozemca, ali nije spominjao da je u sukobu sudjelovao i njegov brat. Očito je da policija ima još mnogo posla oko utvrđivanja činjenica, pa ne preostaje drugo do pričekati što će pazinsko općinsko državno odvjetništvo koje vodi istragu učiniti s prikupljenim informacijama. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter