Osumnjičen za prijevaru poslovnih partnera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i prijevare pulska je policija nadležnom odvjetništvu prijavila 34-godišnjeg Puljanina.

Njega se sumnjiči da je još u travnju 2010. godine dogovorio s 55-godišnjakom iz Pule da će otkupiti njegov poslovni udio u trgovačkom društvu koje su zajedno osnovali, te da će mu za to dati nekoliko stotina tisuća kuna. Vjerujući da će 34-godišnjak poštovati dogovor, 55-godišnjak je s njim potpisao sporazum o prijenosu poslovnog udjela u trgovačkom društvu, no 34-godišnjak mu dogovoreni iznos nije uplatio, čime je počinio kazneno djelo prijevare.

Osim za kazneno djelo prijevare 34-godišnjaka se sumnjiči i za prijevaru u gospodarskom poslovanju jer je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Pule u siječnju 2012. godine, od 37-godišnjeg Puljanina zatražio da mu posudi nekoliko desetaka tisuća kuna, obećavajući da će mu novac vratiti. No nakon što mu je 37-godišnjak posudio novac 34-godišnjak mu je vratio svega nekoliko tisuća kuna.

Smatrajući se prevarenima, 55-godišnjak i 37-godišnjak su protiv 34-godišnjaka podnijeli kaznene prijave, a državno odvjetništvo poduzelo je daljnje mjere iz svoje nadležnosti. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter