Optužnica: Oštetili Skiper za 50 milijuna kuna

Rezidencija Skiper u Savudriji (N. LAZAREVIĆ)
Rezidencija Skiper u Savudriji (N. LAZAREVIĆ)

Županijsko državno odvjetništvo je pred Županijskim sudom u Puli podignulo optužnicu protiv 51-godišnje Ljubice Marfan iz Umaga, 68-godišnjeg austrijskog državljanina Mire Oblaka te 67-godišnjeg sudskog vještaka građevinske struke Slobodana Brajkovića iz Umaga zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, kojim je na štetu poduzeća Skiper iz Savudrije pribavljena protupravna imovinska korist od oko 50 milijuna kuna. Optužnica još nije pravomoćna.

Marfan se tereti za dva kaznena djela zloupotrebe povjerenja, Oblak za dva kaznena djela poticanja na zloporabu povjerenja, a vještak Brajković za jedno kazneno djelo pomaganja u zloporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju. Optužnica tereti i pravnu osobu - poduzeće Inter Consulting iz Savudrije - zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Državno odvjetništvo je na svojim službenim stranicama priopćilo da se navedene osobe terete da su od prosinca 2004. godine do kraja lipnja 2006. godine, u Savudriji kupovale nekretnine vrijedne 12,576.650 kuna u ime okrivljenog trgovačkog društva Inter , a Consulting zatim iste nekretnine prodali oštećenom trgovačkom društvu Skiper za iznos od 34,295.569 kuna i time okrivljenom trgovačkom društvu pribavili protupravnu imovinsku korist od 21,830.000 kuna.

Isto tako, tereti ih se da su oštećenom trgovačkom društvu Skiper prodali poslovne udjele u drugom trgovačkom društvu vrijedne ukupno 31,725.419 kuna za cijenu od 80,841.041 kuna i time si pribavili protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 49,115.621 kune. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter