Obustavljena potraga za nestalom osobom kod Bala

Vatrogasci na terenu kod Bala (M. SARDELIN)
Vatrogasci na terenu kod Bala (M. SARDELIN)

Potraga za navodno nestalom osobom u šumama na području između kampa San Polo i Stancije Meneghetti na području Bala  prekinuta je, prema riječima zapovjednika JVP Rovinj Evilijana Gašpića, u ponedjeljak u 13.30 sati.

U nedjelju je više od 20 pripadnika JVP-a Rovinj, DVD-a Bale i nekoliko lokalnih pretraživalo teren. A sve je počelo kad je predsjednik lovačkog društva Jarebica iz Bala Mladen Sošić u nedjelju poslijepodne, tijekom lova u šumskom gustišu Špinade, pronašao napuštene osobne stvari i jedno pismo za koje je pretpostavio da bi se moglo raditi o oproštajnom.

Iako je i sam pretražio okolno područje i ništa nije našao, nazvao je policiju koja je potom alarmirala Centar 112 i pokrenuta je pretraga terena kod Bala unatoč činjenici da ne postoji prijava nestanka osobe s ovog područja.

- Pronašao sam to pismo koje mi je bilo čudno ali i prilično oštećeno zbog kiše. Dalo se iščitati da se netko od nekoga oprašta i opravdava za neke postupke. Bila je ispisana cijela jedna stranica. Dalo se razumjeti da je žena nekog uhvatila u prevari, tako nekako. Osim pisma tamo je bila vreća za spavanje, plinske kartuše za kuhalo, neke olovke i piće. Ne znam je li tu nedavno uopće bio netko, no sigurnosti radi bolje prijaviti i pretražiti nego ignorirati i zakasniti, kazao je Sošić.

- U ponedjeljak smo na terenu imali desetak vatrogasaca koji su pretražili ciljano područje no nisu pronašli nikoga te smo u 13.30 sati obustavili pretragu. Policija će odraditi svoj dio, odnosno obradu pronađenih stvari te ćete njih kontaktirati za detalje, kazao je Gašpić.

Policija o događaju nije ništa izvijestila. Na naš upit tek su rekli da će nas izvijestiti kada zaključe što se desilo. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter