Obrana traži izuzeće svih sudaca Županijskog suda u Puli

Mirko i Vinka Cetinski (N. LAZAREVIĆ)
Mirko i Vinka Cetinski (N. LAZAREVIĆ)

Zbog zahtjeva za izuzećem svih sudaca kaznenog i građanskog odjela kao i predsjednika Županijskog suda u Puli te predsjednika sudskog vijeća Zdravka Garića, po drugi put u tjedan dana odgođen je početak suđenja Vinki Cetinski i jedanaestero optuženika koje se tereti da su tvrtku Kermas Danka Končara oštetili za više od 150 milijuna kuna.

O zahtjevu za izuzećem u narednim će danima odlučivati Vrhovni sud. Budu li suci Vrhovnog suda smatrali taj zahtjev neutemeljenim, sudac Zdravko Garić može zakazati novo ročište, a ako procijene da je utemeljen, Vinki Cetinski i ostalima sudit će se na nekom drugom sudu.

Izuzeće sudaca je zatražio branitelj prvookrivljene Vinke Cetinski riječki odvjetnik Dubravko Veža obrazlažući svoj zahtjev saznanjem da je Eddy Putigna, zamjenik državnog odvjetnika koji inače vodi ovaj predmet, u braku sa sutkinjom kaznenog odjela Senom Midžić Putigna, koja je pak radna kolegica predsjednika vijeća Zdravka Garića. No, tom zahtjevu branitelja prvooptužene Vinke Cetinski prethodila je odluka sudskog vijeća da se unatoč izostanku desetookrivljene Eliane Sorgo, koja se zbog operacije nalazi u bolnici u Zagrebu, te unatoč izostanku njezinog branitelja, rasprava ipak održi.

I odvjetnica Marija Budimir, braniteljica trećeoptužene Romine Hrvatin zatražila je izuzeće svih sudaca i predsjednika Županijskog suda u Puli.

Na raspravu su se danas uredno odazvali svi optuženici i branitelji osim već spomenute Eliane Sorgo i njezinog branitelja. Iako je prošlog tjedna bio na sudu, ovoga puta Danko Končar, vlasnik oštećene tvrtke Kermas, nije bio na ročištu, ali su u klupi do tužitelja sjedili njegovi odvjetnici. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter