Obiteljskom nasilniku tri godine zatvora

(Ilustracija)
(Ilustracija)

Devet godina trpjela je majka troje maloljetne djece njihovog nasilnog 46-godišnjeg oca koji je konačno koncem ožujka ove godine završio iza rešetaka, a na skori izlazak ne mora računati jer mu je, zasad nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Puli, izrečena kazna od tri godine zatvora.

Muškarac, nastanjen u jednom gradiću u Istri, osuđen je jer je od 2003. do ožujka ove godine pred njihovom zajedničkom djecom, sada u dobi od 16, 13 i 10 godina, dovodeći se svakodnevno u alkoholizirano stanje ponižavao i zlostavljao izvanbračnu suprugu. Nazivajući ju kurvom i optužujući ju da se j… okolo, govorio joj je da djeca nisu njegova, da je glupa i nesposobna. Uz prijetnje ubojstvom i kopanjem očiju, alkoholu sklon otac troje djece njihovu je majku ponekad šamarao i udarao šakom u tijelo, a vlastitoj djeci govorio je da su nesposobna i glupa. K tome je djecu gađao papučama u glavu, kćerki, sada 13-godišnjakinji, govorio je da je glupa plavuša, a sina, sada 16-godišnjaka, učestalo je šamarao i gurao. Pijanom nasilniku ipak je bilo suđeno da završi iza rešetaka gdje je smješten nakon posljednjeg iživljavanja nad svojim najbližima koji mu očito nisu bili i najmiliji.

Koncem ožujka pokušao je pred sinom udariti ženu šakom i, govoreći joj da će ju zaklati, pokušao dohvatiti nož. Žena je s mobitelom u ruci pobjegla u kupaonicu, ali je ovaj razvalio vrata i pokušao joj oduzeti mobitel prijeteći joj da je će biti mrtva ako zove policiju. Kako bi "začinio" prijetnje, nasilnik je ženi kazao da ima pištolj i da će joj svih devet metaka sasuti u glavu. Na sreću, netko je ipak uspio nazvati policiju pa je ova nasilna epizoda završila pritvaranjem 46-godišnjeg zlostavljača.

Državno odvjetništvo optužilo je 46-godišnjaka za nasilničko ponašanje prema supruzi te mu je sudac Općinskog suda u Puli Pavle Peršić za to nedjelo dosudio dvije godine zatvora. Pored toga optužen je i osuđen za tri kaznena djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta. Za zlostavljanje prvorođenog sina izrečena mu je jednogodišnja zatvorska kazna, dok je za zlostavljanje kćerke i najmlađeg sina osuđen na po devet mjeseci zatvora. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter