Novigrad: Radnik stradao, grad ostao bez struje

Nesreća se dogodila prilikom ukopčavanja struje unutar trafostanice
Nesreća se dogodila prilikom ukopčavanja struje unutar trafostanice

Radnik HEP-a, odnosno bujskog pogona Elektroistre Pula, stradao je u utorak ujutro tijekom izvođenja radova na trafostanici u Novigradu, uslijed čega je na sat vremena došlo i do prekida opskrbe električnom energijom na cijelom području Novigrada. Ozlijeđeni radnik hitno je prevezen u riječki KBC, i prema posljednjim informacijama, izvan je životne opasnosti. Istarska policija o nesreći je obaviještena oko 11.30, no nije izlazila na očevid.

Ozljeda ruke

Kako doznajemo, radnik kojeg je stresla struja, a radi se o dugogodišnjem zaposleniku Elektroistre Dariju Zonti, pri svijesti je i na nogama dočekao dolazak vozila Hitne medicinske pomoći. Nakon prijema u riječki KBC, smješten je u jedinicu intenzivnog liječenja i do daljnjega će biti pod 24-satnim nadzorom liječnika.

- Pacijent je zaprimljen s opečenom desnom rukom. Učinjen je EKG koji je bio uredan. No, zasad je još prerano rano za davati bilo kakve zaključke i prognoze, jer kod ovakvih slučajeva valja pričekati neko vrijeme, kazala nam je dr. Anemarija Šorić Rakelić iz KBC-a Rijeka. (Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter