Novigrad: Radnici teško stradali sijekući granje u kampu

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Dvojica radnika tvrtke iz Buja, 33-godišnjak iz Buja i 26-godišnjak iz Umaga, teško su ozlijeđena u ponedjeljak ujutro dok su u kampu u Novigradu sjekli granje stabla.

Policijska uprava istarska izvijestila je da se nesreća na radu dogodila u 8.40 sati dok je 33-godišnjak upravljao hidrauličnom dizalicom s radnom platformom na kojoj se nalazio 26-godišnjak, koji je sjekao grane stabala. U jednom trenutku, na visini od oko sedam metara, platforma se nagnula pa se teretno vozilo prevrnulo i zajedno s platformom palo na tlo. Prilikom pada platforme, oba djelatnika pala su na tlo i zadobila ozljede.

Djelatnici hitne medicinske pomoći odvezli su 33-godišnjaka u pulsku Opću bolnicu gdje je utvrđeno da je zadobio više prijeloma i brojne natuke po glavi, plućima i drugim dijelovima tijela. Mlađi, 26-godišnjak, prevezen je u KBC Sušak u Rijeci te je u teškom stanju i priključen na respirator. Policijski službenici obavili su očevid i o događaju izvijestili nadležni inspektorat zaštite na radu. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter