Novigrad: Policija pucala u zrak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policajac je radi opasnosti za život kolega od napada navijačke skupine Torcida ispalio u zrak hitac upozorenja. Pucnjava se dogodila u srijedu oko 13.40 sati u blizini nogometnog igrališta u Novigradu, neposredno pred početak utakmice između Novigrada i Hajduka.

Prema policijskom izviješću neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, u gradu nisu zabilježeni sukobi navijačkih skupina, a policijski službenici postupali su prema dvije osobe. Prije početka nogometnog susreta oko 13.40 sati policija je uhitila 25-godišnjaka iz Solina u Ulici Rižanskog placita jer je vrijeđao policajce i skakao po parkiranom automobilu pulskih oznaka.

Nakon što je policija nad njim uporabila sredstva prisile, odnosno obuzdala ga tjelesnom snagom i vezala, na policiju je nasrnula grupa od 70-ak maskiranih navijača gostujuće momčadi i okružila policajce i uspjeli su odvući uhićenog 25-godišnjaka.

Jedan je policajac radi opasnosti za život policijskih službenika, te radi upozorenja i pozivanja u pomoć drugih policijskih službenika, ispalio hitac u zrak, nakon čega su se maskirani navijači povukli. Policijski službenici su iz skupine izdvojili uhićenog 25-godišnjaka i priveli ga u policijsku postaju, a protiv njega se podnosi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Druga osoba protiv koje slijedi optužni prijedlog je 25-godišnjak iz Novigrada jer je na stadion pokušao unijeti nož i bokser. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policija će podnijeti optužni prijedlog protiv njega.

U srijedu od 14 do 16 sati na stadionu u Novigradu odigrana je nogometna utakmica Hrvatskog kupa između NK ''Novigrad'' i NK ''Hajduk'', koju je pratilo oko dvije tisuće posjetitelja, od čega oko 800 pripadnika gostujućih navijača, odnosno Torcide. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter